Vorstbescherming

Voorkom waterschade door bevriezing

In de winter moet u alle waterleidingen in onverwarmde ruimtes aftappen. Anders bevriest het water, waardoor de leidingen uitzetten en gaan scheuren. Een kapot gevroren waterleiding kan veel schade en overlast veroorzaken. Denkt u bijvoorbeeld aan lekkage in kelder, garage, opslagruimte, dierenverblijf, etc.

Voltanova levert verschillende types verwarmingskabel, ook voor andere vormen van vorstprotectie. Zoals bijvoorbeeld in een condensafvoerbuis of dakgoot, die verstopt kunnen raken door sneeuw en ijs. Kabels voor vorstprotectie kunnen allerlei benamingen hebben, zoals tracing, vorstvrijlint, verwarmingslint, warmtekabel of vorstkabel. Sommige types zijn ook geschikt voor toepassing op een kunststof leiding. Het meest praktisch zijn de stekkerklare kabels, fabrieksmatig voorzien van een aansluitsnoer dat op het stopcontact wordt aangesloten.

Vorstbescherming met verwarmingslint


Stekkerklare waterdichte kabel. Verwarmt alleen bij temperaturen beneden +5 °C. Ook geschikt tegen sneeuw en ijs. Dunne kabel, vermogen 10 Watt per meter, voorzien van een aansluitsnoer met randaarde stekker. De ingebouwde automatische aan/uit thermostaat aan het uiteinde van de kabel vormt hiermee één waterdicht geheel. Geschikt voor toepassingen binnen en buiten. Met name ideaal om lange waterleidingen in kelder, stalling, manege, chalet en garage tegen bevriezing te beschermen. Werkwijze: kabel langs de waterleiding monteren en daarna isolatie aanbrengen.

Vorstbeveiligingstracing of ontdooisnoer


Stekkerklaar zelfregelend ontdooisnoer. Speciaal voor toepassingen buitenshuis. Waterdicht: mag ook in afvoerbuizen, goten en drinkbakken. Soepele verwarmingskabel, vermogen 10 Watt per meter, voorzien van rubber aansluitsnoer met randaarde stekker. Ideaal voor natte toepassingen, zoals condensafvoerbuis, afvoergoot of rioolputje. Werkt volgens het tracing principe; hoe lager de omgevingstemperatuur, des te meer warmte-afgifte. Watermeters, pompen en andere apparaten kunt u er mee omwikkelen. Deze kabel kan nooit te warm worden en mag daardoor op -maar ook binnenin- kunststof (PVC) buizen worden toegepast. Deze kabel adviseren wij o.a. voor de waterleidingbuis naar een woonboot.

Waterdichte warmtekabel


Universele waterdichte kabel voor elektrisch verwarmen, ontdooien en vorstvrij houden. Ook geschikt voor dakgoten en afvoeren. Robuuste kabel, vermogen 20 Watt per meter. Geschikt voor binnen en buiten. Mag ook in de grond of in beton worden gelegd. Deze warmtekabel met een vaste weerstandswaarde wordt "kaal" geleverd, d.w.z. zonder de benodigde regeling. Daardoor is hij zowel voor verwarming als vorstprotectie inzetbaar. Het type thermostaat is afhankelijk van de toepassing.

Opritverwarming


Sneeuw en ijs automatisch verwijderen van uw oprit of voor de deur? Dat is mogelijk met speciale elektrische verwarmingsmatten. Veiligheid rondom uw woning - ook als het vriest, ijzelt of sneeuwt. Zonder gevaar in en uit uw auto stappen. Dat kan met verwarmingskabels onder uw oprit. Deze oplossing is onderhoudsvrij. Omdat u geen zout meer hoeft te strooien blijven de tegels mooier en bovendien is dat beter voor het milieu. Dit systeem kan automatisch worden geregeld of met een schakelaar die de stroom onderbreekt na de door u zelf ingestelde tijdsduur.
Reactie plaatsen