Hotfill

Hotfill voor wasmachine en vaatwasser

Een hotfill apparaat bespaart energie bij het wassen, omdat wassen met voorverwarmd water (uit boiler, geiser, HR combi-ketel, zonneboiler of stadsverwarming) veel goedkoper is dan het verwarmen in de wasmachine.

Wist u dat een wasmachine in een gezin van 4 personen maar liefst 300 kWh stroom per jaar verbruikt? Het grootste stroomverbruik van de (vaat)wasmachine gaat namelijk naar zijn elektrisch verwarmingselement.

Verwarmingselementen moeten het leidingwater eerst opwarmen, voordat u ermee kunt wassen. Door kalkaanslag (vooral bij oude machines) duurt het opwarmen langer en kost het nog meer stroom...

Principe van hotfill MS1002plus

Hotfill betekent dat u voor het (af)wassen gebruik maakt van heet water uit uw boiler, wat veel goedkoper is dan elektrisch verwarmen. Het kan zelfs met een (oude) wasmachine of vaatwasser die geen hotfill-functie heeft. Er bestaat namelijk een hotfill uitbreiding, ook wel wasmachine voorschakel apparaat of warm water selector genoemd.

Om een hotfill voorschakelapparaat te gebruiken hoeft u niets te veranderen aan uw wasmachine of vaatwasser. Dat is erg handig, vanwege de garantie op uw machine.

Uiteraard heeft u wel een koude en een warme kraan nodig, op de plek waar de wasmachine staat. Kijk voor meer info bij duurzaamthuis.

Wassen met voorverwarmd water

Door heet water te gebruiken uit uw (zonne)boiler voorkomt u de hoge stroomkosten voor het opwarmen van koud water door de wasmachine.

Het hotfill apparaat regelt automatisch de toevoer van warm en koud water naar de machine. Na het mengen (buiten de machine) ontvangt deze water op de ingestelde wastemperatuur.

Voor de hotfill maakt het niet uit hoe het waswater wordt verwarmd. Daardoor werkt dit systeem ook in installaties voor stadsverwarming of met een CV-ketel voor de warmwater voorziening.

Voltanova importeert al vele jaren een betrouwbaar hotfill systeem (Duits fabrikaat, Europees patent), waarvan er al meer dan 18.000 in gebruik zijn. Al deze mensen leveren een belangrijke bijdrage aan het milieu, omdat de uitstoot van het schadelijke CO2 fors daalt.

Waarom een hotfill apparaat?
• wasbeurten worden goedkoper
• sneller wassen (geen opwarmtijd meer)
• minder kalkaanslag in wasmachine of vaatwasser
• een lager verbruik van wasmiddelen
• u draagt bij aan een schoner milieu
• u bespaart fors op de energiekosten

Heeft u een zonneboiler? Dan kunt u nog meer energie besparen, omdat het verwarmen van het water hierbij helemaal gratis is.

Aanzienlijke besparingen bij het wassen

1. De verwarmingselementen van uw wasmachine en vaatwasser nemen ongeveer 80% van de totale stroomkosten voor hun rekening. Deze energiekosten bespaart u zich voortaan.

2. Bij een gelijkblijvend waterverbruik is een lagere wastemperatuur mogelijk en daardoor extra energiebesparing.

3. Daling van 30 tot 50% op het wasmiddelverbruik. Dat is gunstig voor uw portemonnee en het milieu!

4. Dankzij de ingebouwde timer profiteert u op eenvoudige wijze van goedkopere nachtstroom.

5. Omdat de elementen niet meer hoeven te verwarmen heeft u minder last van kalkaanslag. Daardoor gaat uw dure wasmachine langer mee!

6. In een gezin van vier mensen bespaart de hotfill ongeveer 300 kWh per jaar. Dat komt overeen met 300 kg CO2 uitstoot.
Reactie plaatsen