Logo

Voltanova levert technische producten

Importeur, Groothandel & Webshop-exploitant van technische niche-producten voor specifieke toepassingen. Het betreft regelsystemen en andere (elektronische) apparatuur voor standalone toepassingen, veelal in, op of nabij gebouwen.


Ons streven

Het aanbieden van kwaliteitsproducten voor specifieke technische toepassingen. Dit betreft producten die vaak niet -of in beperkte mate- bij de reguliere groothandel en doe-het-zelf winkels verkrijgbaar zijn. Wij streven naar duidelijke beschrijvingen van de producten en een objectieve informatievoorziening.


Onze vakgebieden

  • Vloerverwarming & vorstprotectie
  • Watermelders & lekkage alarmering
  • Huistechniek & gebouwtechniek

Tot de laatste groep behoren o.a. delta-T regelingen voor zonneboilers, kalk-neutralisators, elektronische codesloten en hotfill voorschakelapparaten. Onze klanten zijn installateurs, technische diensten, midden- en kleinbedrijf en ter zake kundige particulieren.


Voltanova is importeur van o.a.

  • Ebeco – Zweden
  • H-tronic – Duitsland
  • Lids Industri – Zweden
  • OJ Elektronik – Denemarken
  • Schabus – Duitsland
  • Trebema – Zweden
  • Resol – Duitsland


Historisch overzicht

Het bedrijf is opgericht in 1998 als technisch handelskantoor te Drachten. Al na enkele jaren groeide de divisie Elektrische Verwarming het snelst. Naast het leveren van verwarmingsmatten en thermostaten ging het bedrijf zich vervolgens specialiseren in hellingbaanverwarming. Dat omvatte ontwerp, engineering en projectbegeleiding voor installaties ten behoeve van wegdekverwarming.


Begin 2007 is de afdeling Hellingbaanverwarming verkocht aan Buveco (thans Heating Group International). Voltanova ging verder als handelsfirma in technische producten en heeft toen de webwinkel van Dugoshop BV (opgericht in 2000) overgenomen. Het bedrijf verhuisde in 2007 naar Burgum en ging zich toeleggen op de verkoop via internet. Sindsdien heeft Voltanova diverse nieuwe webwinkels voor technische producten opgestart.


In 2007 kwamen Voltanova en Heating Group met elkaar in contact. Dhr. Schoustra was op zoek naar iemand die de activiteiten op het gebied van met name hellingbaanverwarming van hem wilde overnemen. Voor Heating Group was dit een mooie aanvulling op de workload voor de eigen monteur die net in dienst was gekomen voor de montage van hellingbaanverwarmingen. Heating Group kocht de activiteiten op het gebied van elektrische verwarming uit Voltanova middels een activa/passiva transactie en verwierf het recht om deze naam exclusief te mogen gebruiken. Sindsdien is Voltanova een onderdeel van Heating Group International B.V.