Dakgoot sneeuwvrij

Met een waterdichte warmtekabel kunt u een dakgoot sneeuwvrij houden en ijsvorming in een afvoerpijp voorkomen. Dit voorkomt schade en als gevolg van waterlekkage. Deze methode is veilig, werkt automatisch en men hoeft in de winterkou niet op de ladder...

Vastmaken van de warmtekabel gebeurt met speciale, weersbestendige kit, rvs strip of kunststof klemmen. De kabel produceert warmte als de temperatuur onder het vriespunt komt. Sneeuw en ijs gaan smelten en de dakgoot raakt niet meer verstopt.

Automatische regeling van temperatuur


Voor het in- en uitschakelen is een thermostaatregeling nodig. Deze automatische regeling monteert u binnen, bijvoorbeeld onder het dak. Overigens kunt u meerdere warmtekabels regelen met één thermostaat, door de 230 V aansluitdraden (binnenshuis) te verlengen. Er zijn ook temperatuurregelingen in IP65.

Het uiteinde van de temperatuur sensor wordt vastgemaakt aan de dakgoot, zodat de verwarmingskabel alleen stroom krijgt wanneer het buiten vriest. De inschakel temperatuur kunt u zelf instellen, doch een gebruikelijke waarde is +3 graden.

Als alternatief is er een timer. Hiermee schakelt men de warmtekabel handmatig in, zodra de weersomstandigheden daartoe aanleiding geven. Na de ingestelde tijd (1...12 uren) zal de timer de stroomtoevoer automatisch verbreken.

Afvoerpijp ijsvrij houden


Het is belangrijk dat het smeltwater via de afvoer kan weglopen, omdat er anders alsnog lekkage ontstaat. Om ook de afvoer vrij te houden van ijs kan het uiteinde van (dezelfde) gootkabel in de afvoerpijp hangen.

Een betere en mechanisch sterkere oplossing is Thermolint. Deze is ook geschikt voor dikke en lange afvoerpijpen, bijvoorbeeld van een kerkgebouw. Deze robuuste kabel is volledig waterdicht en stekkerklaar. Hij wordt vastgezet met een kabel ophangstrip.
Reactie plaatsen