Palmboom vorstbestendig

Een palmboom houdt niet van winterse toestanden met sneeuw en ijs. Met name de wortels zijn gevoelig voor nachtvorst. Een zelfregelend warmtelint is niet alleen geschikt voor een waterleiding: hij kan ook palmbomen winterbestendig maken.

De werkwijze: Het waterdichte warmtelint mag deels worden ingegraven om de wortels te beschermen. Vervolgens het lint rondom de stam wikkelen en boven in de boom deze warmtebron losjes aanbrengen om de bladeren te beschermen. Soms gebruikt men hiervoor kerstverlichting, maar warmtelint heeft een beter rendement en zorgt -wat belangrijker is- voor een gelijkmatige verdeling van de warmte. Een lichtslang wordt hiervoor ook wel toegepast, maar die levert i.h.a. veel te weinig warmte.

Bij strenge vorst, vooral in combinatie met wind, is het aan te bevelen de boom in te pakken, nadat de warmtekabel is aangebracht. Op deze manier gaat u efficiënter om met de energie. Met dit type verwarmingslint kan de temperatuur nooit te ver oplopen. Het blauwe warmtelint van Voltanova kunt u veilig in de handen houden. Hij voelt lauw aan en is veilig voor een tropische boom.

Reactie van een van onze klanten: “Ik heb onlangs warmtelinten bij u besteld om als vorstbescherming te gebruiken voor mijn palmbomen in Frankrijk. U had mij gevraagd hier foto’s van te maken. Bij deze vindt u in bijlage een aantal foto’s. U mag deze vrijblijvend gebruiken. Alles is uiteraard aangesloten op een vorst-schakelaar (ook uit uw assortiment). Nogmaals bedankt voor uw altijd snelle service en advies.” (Met onze dank voor de foto’s van deze toepassing)

Toelichting: De vorst-schakelaar, waarop men meerdere warmtelinten kan aansluiten, zorgt dat de boomverwarming automatisch wordt ingeschakeld zodra de temperatuur daalt tot enkele graden boven het vriespunt. Dit voorkomt onnodig energieverbruik en u kunt niet meer vergeten om de vorstprotectie op tijd aan te zetten.

Over de schrijver
Reactie plaatsen